Bolonez Soslu Spagetti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolonez Soslu Spagetti



Malzemeler:

? 500 gr spagetti makarna,
? 250 gr sığır kıyması,
? 1 çorba kaşığı margarin,
? 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç,
? 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan,
? 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz,
? 1 diş ince kıyılmış sarımsak,
? Az tuz,
? 1 tutam karabiber,
? 1 yaprak defne,
? 2 çorba kaşığı salça,
? 5 su bardağı su,
? Bir avuç rende gravyer peyniri,
? 2 çorba kaşığı tereyağı,
? Az adaçayı


Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp, 1,5-2 saat pişirin İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin

Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp, süzün Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün

Bir tencerede adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin İki çatalla bir kere karıştırıp, yanında ayrı olarak bolonez kıyması ve peynir ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.