![]() |
Baharatlı Sazan Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Sazan BalığıSazan Balığı - Baharatlı Sazan Balığı Tarifi - Baharatlı Sazan Balığı Yapılışı Malzemeler: 1 bütün sazan balığı (yaklaşık 2 kg temizlenerek yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kesilmiş) 250 g arpacık soğanı 5 su bardağı balık suyu 3 diş karanfil 1 küçük tarçın çubuğu 12 tane karabiber 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, kalın doğranmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı kuru üzüm 15 g (1 çorba kaşığı) soğuk tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış) 6 maydanoz dalı (süsleme için) Tarifi Soğanların kök bölümlerini bıçakla kesip, bir kaba yerleştirerek, üstlerini örtecek kadar kaynar su ekleyin ![]() ![]() Kalın dipli bir tavaya balık suyu, karanfiller, tarçın, tane karabiberler, tuz ve defne yaprağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Sazan etlerini soğuk su altında yıkayıp, tavadaki karışımın içine yerleştirerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın ![]() ![]() Ateşi açıp, tavadaki haşlama suyunu yaklaşık 50 cl ![]() ![]() Bu arada, ayçiçek yağını bir başka tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür tavada kaynamakta olan balık sulu karışımı soğanları pişirdiğiniz tavaya aktarıp, kuru üzümleri ekleyerek, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|