Ekmekte Kuzu Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekte Kuzu KebabıEkmekte Kuzu Kebabı Tarifi - Ekmekte Kuzu Kebabı Yapılışı - Ekmekte Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Ekmekte Kuzu Kebabı Malzemeleri 4 kişilik Malzemesi 4 yuvarlak sandviç ekmeği 500 gr kuzu kuşbaşı 5 domates 2 sivribiber 3 dal taze soğan 4-5 sarımsak 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 6 siyah zeytin Tuz Pulbiber Süsleme için: 6-7 kiraz domates 2-3 sivribiber Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesin İç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın Taze soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sarımsakları ezin![]() Sıvıyağı tavada kızdırın Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun Tuz, kekik ve pulbiber serpip karıştırın![]() Sivribiber, taze soğan, domates ve defne yaprağını ete ekleyip karıştırın Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin Karıştırıp ateşten alın![]() Etli karışımı sandviçlere paylaştırın Kiraz domatesleri ve sivribiberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin Sandviçlerin kapaklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|