![]() |
İspanaklı Çipura |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı ÇipuraMalzemeler Mutfak Zorluk *** Süre 70 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem Tart için : 850 gr çipura balığı 30 Adet iri ıspanak yaprağı 1 ![]() 2 Adet yumurta akı 1 Adet limon Tuz, birkaç tane karabiber Sos için : 4 ![]() 3 Çorba kaşığı un 2 Adet taze soğan 1 Çorba kaşığı acı hardal 3 Kepçe balık suyu 2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su 1 Tutam tozşeker Tuz, karabiber Hazırlanışı Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın ![]() Balık etini robottan geçirin ![]() Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın ![]() Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın ![]() Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin ![]() Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın ![]() 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin ![]() Sos için ; kıyılmış soğanları 1 ![]() ![]() Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin ![]() Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin ![]() Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin ![]() 1 ![]() ![]() Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın ![]() 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin ![]() Kalan tereyağını ilave edin ![]() Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|