Patatesli Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Bezelye



Patatesli Bezelye

Malzeme
yarim kilo soyulmus bezelye,
2-3 sari patates,
1 havuc,
250gr kiyma, veya 2-3 tavuk parcasi,
1 büyük sogan,
2 dis sarimsak,
3 corba kasigi sivi yag,
2 corba kasigi salca,
Istenilen miktarda tuz, 1 tatli kasigi,
bir miktar su

Yapilisi
Sogani ve sarimsagi soy ve ince ince kiy
Sivi yagi tencereye koyup soganlari ve sarimsaklari kavurmaya basla
Soganlar tam pembelesmeden once kiymayi ekle ve guzelce kavur
Tuzuda ekle Soyulmus ve kup kup kesilmis patatesi, havucu, patateslerle tencereye ekleyin(Eger bu yemegi tavuklu yapiyorsaniz tavuklari sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
1 bardak su ile inceltilmis salca ile ilave ederek once 10 dakika yuksek ateste, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonrada kisik ateste 30 dakika pisir
Pisirirken bir kere yemegi karistir
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.