Güveçte Kuşbaşı Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Kuşbaşı Et



Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi - Güveçte Kuşbaşı Et Yapılışı - Güveçte Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Güveçte Kuşbaşı Et Malzemeleri

Malzemeler

1 kg Dana kuşbaşı

Yarım kilo arpacık soğanı

3-4 adet sivri biber

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı sirke

Kırmızıbiber

Kekik,

Karabiber

Tuz


Hazırlanışı

Bütün malzemeleri sırası ile arpacık soğanlarını, doğranmış sivri biberi, ayıklanmış sarımsakları, kuşbaşı eti güvecin içerisine yerleştirin Tuzu, kekiği, karabiberi, kırmızıbiberi ve sirkeyi ilave edin Daha sonra sulandırılmış salçayı ve sıvıyağı koyup güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200-250 derecedeki fırında pişirmeye bırakın 30 dakika sonra güveci kontrol ederek su gerekiyorsa ilave edip etler pişene kadar fırında bekletin Etler pişince fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.