Çankırı Usulü Bazlama

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çankırı Usulü Bazlama



Çankırı Usulü Bazlama Tarifi - Çankırı Usulü Bazlama Yapılışı - Çankırı Usulü Bazlama Nasıl Yapılır - Çankırı Usulü Bazlama Malzemeleri

Mayalı hamurdan yapılan ekmek çeşididir Un, ev mayası, kaynatılmış veya suyu çıkartılmış patates ezmesi bir miktar yoğurt ve tuz kullanılan bazlamanın yapılışı ise şöyledir Elenen un yekpare ağaç gövdesinden oyulmuş tekne içine konulur Teknenin boş bırakılan kısmına ev mayası, patates ezmesi, yoğurt ve tuz ilave edilerek hamur yoğrulur Katı olması durumunda su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir Mayası gelmesi için üstü örtülmek suretiyle bir saat kadar bekletilen hamur büyük pazılar halinde tekneden alınarak el yaslağacı (el yaslı ağacı) kullanılarak açılır Bir örtü üzerine alınan açılmış hamurlar üzeri örtülerek bir müddet daha bekletilir Küllenmiş kızgın sac üzerinde pişirilen hamurlar soğuduktan sonra kullanılır


Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.