![]() |
Tavuklu kömbe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu kömbemalzeme: Hamur için: 4 su bardağı un 1 çorba kaşığı kuru maya 1 kesme şeker 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı ucu tuz Yufkaları yağlamak için: 150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ İç malzeme: 5 soğan 1 bütün tavuk 1 çorba kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pulbiber 1 demet maydanoz tarifi Maya ve şekeri I su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 6 eşit bezeye ayırın ![]() ![]() iç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|