![]() |
İZMİR BÖREĞİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İZMİR BÖREĞİİZMİR BÖREĞİ ![]() Malzemeler 5 adet yufka 100 gr (avcunuzu sıktığınızda oluşan büyüklük kadar) kıyma 2 adet orta boy havuç 1 adet kuru soğan 2 adet orta boy patates 2 diş sarımsak kırmızı biber karabiber 2 yumurta Galeta unu 1 çaybardağı çiçek yağ 1 su bardağı süt su Börek içi hazırlamak için Derin bir kap içinde çiğ kıyma, rendelenmiş patates, havuç, soğan, sarımsak baharatları ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın ![]() Kabı biraz eğimli bir şekilde koyup yarım saat kadar bekletin ![]() Karışım bir süre sonra suyunu vermeye başlar bu suyu almak için SOS 1 bardak su 1 bardak süt 1 çay bardağı yağı karıştırın Böreklerin yapılışı Mutfak servisinin üstüne yufkalardan birini açıp serin ![]() İçine bir fırça yardımı ile sos sürün ve yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın üstüne tekrar sos sürün ![]() Daha sonra yufkayı sigara böreği yaparken kestiğinizden biraz büyük bir şekilde üçgenler halinde kesin ![]() (Bir yufkadan 4 üçgen çıkacak) bu üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup biraz tombul sigara böreği gibi sarın ![]() Beş yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra hazırladığınız tombul börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin ![]() 250 derece fırında kızarana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|