Tava Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tava Tatlısı



Tava Tatlısı Tarifi - Tava Tatlısı Nasıl Yapılır - Tava Tatlısı Malzemeleri Tava Tatlısı 200 g Un (4 fincan) 5 tane Yumurta 135 g Limon suyu (12/3 fincan) 2 kahve kasığı Karbonat bir tutam Tuz 250 g Çiçek yağı 400 g Şeker (53/4 fincan) 400 g Su (13/4 bardak) İçinde 400 g şeker (53/4 fincan) ile 400 g su (13/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (12/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz Tatlılar soğuyunca servis yapınız
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.