Sütlü Sultan Sarması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Sultan Sarması



Malzemeler:3 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

2 çay bardağı pirinçunu

1 tatlı kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı kıyılmış badem


Yapılışı:


İlk işlem olarak orta büyüklükte kare bir tepsiye yağlı kağıt serilir Üzerine bademler homojen dağılacak şekilde bırakılır


Tencereye süt, şeker, pirinçunu ve nişasta konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Margarin eklenir, ateşten alınır, mikserle en az 5 dakika çırpılır


Bademleri sıyırmayacak şekilde tepsiye dökülür Düzeltilir, buzdolabında bir gece bekletilir Ertesi günü muhallebiden kibrit kutusundan biraz büyük dikdörtgenler kesilir


Sonra bu dikdörtgenler rulo yapılarak servis tabağına dizilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.