Süslü minik kekler..

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süslü minik kekler..

Malzemeler

3 yumurta

15 su bardagi seker

250 ml sut

1 su bardagi sivi yag

Yarim portakal/1 adet limon suyu

35 su bardagi un (yavas yavas ekleyin cok koyu olmamali hamurun kivami)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

15 yemek kasigi kakao

1 adet catalla ezilmis muz

Kremasi icin

4 yemek kasigi mascarpone

1 adet krem santi paketi (toz)

80 ml sut

3 yemek kasigi hindistancevizi aromasi

Yapilisi

Seker ve yumurta iyice cirpilir (beyazlasip kopuk kopuk olana kadar) Siviyag, sut, limon ya da portakal suyu eklenir Catalla ezilmis muz eklenir, mikserle cirpilir Un, vanilya, kakao, kabartma tou baska bir kaba elenir ve diger karisima eklenir Mikserin en dusuk devrinde homojen bir karisim olana kadar karistirilir

Yaglanmis muffin kaliplarimiza, kaliplarin ustunde sadece 4-5 mm kalacak paylastirilir (yaklasik 18 adet cikti bende) 175 dereceye isitilmis firinda pisirilir

Kremasi icin krem santi, aroma eklenen sutle cirpilarak hazirlanir, hafif cirpilmis mascarpone peyniri eklenir, cirpilir Ben uce ayirip sonrasinda gida boyasi ile bazilarini renklendirdim Beyaz olanlarin ustune hindistancevizi, renkli olanlarin ustune ise susleme sekeri serptim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com