![]() |
Mangalın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangalın Püf Noktalarımangal yakmanın püf noktaları - mangal nasıl yakılır - mangalda pişirmenin incelikleri - mangalda dumanın yiyeceklere sarmasını nasıl önleriz - mangal için yiyeceklerin hazırlanması - mangalda balık pişirmek - mangalda et pişirmek Mangal üzerinde yağlı et pişiriyoranız, bazen akan yağlar kömürün üzerine damlayarak parlama yapabilir ![]() ![]() • Kömürü piramit şeklinde ızgaranın içine yerleştirin, • Ateşi yakmak için asla ispirto ve gaz gîbi yama maddeler kullanmayın ![]() ![]() • Kömürlerin korlaşmasını bekleyin ve piramiti dağıtın ![]() • Kömürlerin üstü beyaz külle kaplandığı zaman etleri ızgaraya koyabilirsiniz ![]() • Et ya da balığın üstündeki fazla terbiyeyi kağıt havlu ile silin ![]() ![]() Pişireceğiniz eti bir gece evvelden hazırlayıp, ateşe yakın bir yerde tutup, hafif ısınmasını sağlayın ![]() ![]() Mangalda ızgara yaptıktan sonra ateşiniz kaldıysa ve mangalı bir öğün sonra kullanmayacaksanız, üstünü külle örtüp söndürün ![]() ![]() Belki patatesi, soğanı külde pişirmişsinizdir ![]() ![]() Sakın gazyağı, ispirto döküp kömürü yakmayınız ![]() ![]() Kömürün iyice yanmasını bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Ateş hafiflerse, bir tutam tuz atıp harlandırabilirsiniz ![]() Pişireceğiniz maddenin cinsine göre ızgara yüksekliğini ayarlamayı unutmayın ![]() ![]() Pişireceğiniz maddenin her iki tarafını aynı derecede pişirmeye gayret edin ![]() ![]() Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|