![]() |
İspanyol Usulü Ördek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Ördekördek nasıl pişirilir - ördek yahnisi - sebzeli ördekMalzemeler: 3 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı temizlenmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 3/4 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 ördek ciğeri (yıkanıp, kurulandıktan sonra ince doğranmış) 2+1/2 su bardağı esmer et suyu 1 soğan (kalın dilimlenmiş) 1 bütün soğan (4 tane karanfil batırılmış) 3 sap maydanoz 1 defne yaprağı 1 fiske kekik 5 cm uzunluğunda limon kabuğu (şerit halinde) 2 su bardağı İspanyol sosu 1 çorba kaşığı sirke 125 gr (1+1/4 su bardağı) siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, kaynar suya bırakılmış) Tarifi: Ördeğin kanatlarını ve boynunu, gövdesine yakın bağlayıp, butlarını, sırtını ve göğsünün altını çatalla deliniz ![]() Maydanoz, tereyağı, 1 kahve kaşığı tuz, biber ve portakal kabuğu rendesini küçük bir kasede karıştırıp, ördeğin içine doldurarak yarık kısmı iğne iplikle dikiniz ![]() Ördeği büyük bir tencereye koyup, esmer et suyu, dilimlenmiş soğan, bütün soğan, maydanoz sapları, kekik, defne yaprağı, limon kabuğu ve kalan tuzu katarak harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, büyük servis kaşıklarıyla ördeği, büyük ve derin bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() Ördeğin piştiği suyu orta boy bir tencereye sebzeleri tahta kaşığın tersiyle ezerek süzüp üstünde biriken yağları alınız ![]() İspanyol sosunu ekleyip, karıştırınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu, ördeğin üstüne ve etrafına döküp servis ediniz ![]() Not: İspanyol usulü ördeğin yanında pilav ya da haşlanmış patates ve karışık yeşil salatayla servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|