![]() |
Muzlu Köstebek Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Köstebek PastaKöstebek Pastası Tarifi - Köstebek Pastası Yapılışı - Köstebek Pastası Malzemeleri ![]() 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 3,5 kahve fincanı un 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao Kabartma tozu Vanilya Kreması için: 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker Yarım yemek kaşığı margarin Süslemek için: 1-2 adet muz (banan) Yapılışı: Yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserle çırpıyoruz ![]() Yağ ve sütü ilave edip karıştırıyoruz ![]() Diğer tüm malzemeyi ekleyip tahta kaşıkla karışıtırıyoruz ![]() Margarinle yağlanan büyük boy fırın tepsisine yayıyoruz ![]() Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz ![]() Kreması için margarin hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz ![]() Kaynayınca margarin ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz ![]() Soğuyan kremaya yarım paket krem şanti katıp mikserle çırpıyoruz ![]() Keki su bardağı ile yuvarlak kesiyoruz ![]() Kestiğimiz dairelerin üstüne ince dilimlenmiş muzlardan koyuyoruz(Her daireye 2 dilim muz) ![]() Muzların üstüne birer dolu kaşık kremayı koyuyoruz ![]() Kremanın üstüne kalan kek kenarlarını rondoda çekip veya elimizle ufalayarak döküyoruz ![]() Buzdolabında soğutup servis yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|