![]() |
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Ekmek Kadayıfıkadayıf tarifleri - ekmek kadayıfı nasıl yapılır - şerbetli tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri ![]() Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri 1 ekmek kadayıfı (600 gr) 2 kg toz şeker 10 su bardağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 200 gr kaymak Üzeri için Kaymak Toz Antep fıstığı Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin ![]() Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin ![]() Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın ![]() Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın ![]() Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün ![]() Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin ![]() Suyunu çekince ocaktan alın ![]() Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın ![]() ![]() Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın ![]() Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|