Çilekli Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli PastaÇilekli Pasta Tarifi - Çilekli Pasta Nasıl Yapılır - Çilekli Pasta Malzemeleri Çilekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler : (18 – 20 cm’lik çember kalıp için) İlk Önce Hazır Pasta Kalıbı alıyoruz Daha Sonra İse İçi için gerekli malzemeler; • 4 yumurta (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı (170 gr) toz şeker • 1 su bardağı (110 gr) un • ½ su bardağı (50 gr) nişasta • 1 paket vanilya • 1/2 çay kaşığı limon suyu • 1/2 çay bardağı sıcak su Şimdi Geçelim Pastanın nasıl Yapılacagına Aşagıda tek tek sırasıyla Mükemmel bir Çilekli pastayı nasıl yaptığımızı anlatalım Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı alet ile çırpıyoruz Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (4-5 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk pişiriyoruz![]() Mükemmel pastamız 2 katlı olacagı için ara katının malzemeleri ise • 3 su bardağı süt • 1/4 su bardağı un • 1/2 su bardağı nişasta • 1/2 su bardağı toz şeker • 1 yumurta sarısı • 1 paket vanilya • 500 veya 750 gr doğranmış çilek Ortadaki katın malzemlerin yapılış şekli ise |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|