Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurmalı, kuplar, vişneli

Vişneli Dondurmalı Kuplar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Dondurmalı Kuplar



Vişneli Dondurmalı Kuplar Tarifi - Vişneli Dondurmalı Kuplar Nasıl Yapılır - Vişneli Dondurmalı Kuplar Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Adet Yumurta Sarısı

3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

1,5 Su Bardağı Süt

Yarım Su Bardağı Vişne

1 Su Bardağı Krem Şanti

4 Dilim Kek

1 Yemek Kaşığı Brandy

10 Adet Vişne (Süslemek için)


Vişneli Dondurmalı Kuplar Nasıl Yapılır?


1 Yumurta sarılarını çırpın Bir kapta süt ve pudra şekerini kaynama noktasına gelene kadar ısıtın


2 Yumurta sarılarını şekerli süte karıştırarak ekleyin Koyulaşana kadar karıştırın Kaynamadan ocaktan indirip soğumaya bırakın


3 Vişneleri bir kapta kısık ateşte eriyinceye kadar pişirin Blendırdan geçirin Soğuyunca krem şantiyle birlikte dondurmaya ekleyin


4 Küçük kalıplara döküp buzlukta 6 saat bekletin


5 Kek dilimlerini brandy ile ıslatın Kup bardaklarına bir parça dondurma koyup üzerine kek dilimlerini ilave edin


6 Üzerine tekrar dondurma ilave edin Vişnelerle süsleyip servis yapın


Afiyet Olsun


ANASAYFA

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.