Gelecoş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
GelecoşGelecoş tarifi - Gelecoşun yapılışı - Çorba tarifi Malzemeler 400 gr tuzlu yoğurt240 gr kuşbaşı et100 gr Yarma buğday100 gr nohut100 gr kuru fasulye75 gr Yeşil mercimek1 demet ıspanak 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kenevir tohumu 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın ![]() Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin ![]() 2 5 litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin![]() Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin ![]() Mercimekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin ![]() Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin ![]() Bütün malzemeleri karıştırın ![]() Son olarak kavrulmuş kenevir tohumu katın ![]() Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin ![]() Sıcak olarak servise sunun ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|