![]() |
Bayatlamayan Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayatlamayan Poğaçabayatlamayan poğaça tarifi - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır Malzemeler, 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı maden suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket yaş maya Yeteri kadar un Üzeri için 1 adet yumurta sarısı ![]() Hazırlanışı, Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın ![]() Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin ![]() Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın ![]() Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ![]() Ilık ortamda 1 saat bekletin ![]() Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|