Bayatlamayan Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayatlamayan Poğaça



bayatlamayan poğaça tarifi - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır

Malzemeler,


1 su bardağı sıvıyağ


1 su bardağı sıcak süt


1 su bardağı maden suyu


2 yemek kaşığı toz şeker


1 yemek kaşığı tuz


1 paket yaş maya


Yeteri kadar un


Üzeri için 1 adet yumurta sarısı



Hazırlanışı,


Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın


Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin


Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın


Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun


Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün


Ilık ortamda 1 saat bekletin


Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın


Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin


Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin


Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün


Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.