![]() |
Maraş Tarhanası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maraş Tarhanası Nasıl YapılırYöresel tarhana tarifi - Tarhana nasıl yapılır - Maraş yöresine ait tarhana yapımı - Kahramanmaraş tarhanası - Tarhana firiğiKahramanmaraş yöresinin vazgeçilmez kışlık yiyecekleri arasında yer alır ![]() ![]() Maraş Tarhanası Ülkemizde bilinen diğer tarhanalardan şekli yapımı ve tadı bakımından Ülkemizde tekdir Maraş Tarhanası kışlık zahire olarak yılda bir defa yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katıkla iyice yoğrulan tarhana aşı, çukurluk bir yerdeki bez üzerine taşınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün sonra da tamamen kuruyarak tarhana haline gelir ![]() ![]() ![]() Tarhana firiği; ceviz, badem içi veya Antep fıstığı ile birlikte çerez olarak yenilir ![]() ![]() Yöre insanının damak tadı olan tarhana; çorba, çerez, firik ve cips olarak tüketilir ![]() ![]() ![]() Tarhana Çorbası: Malzemesi; Tarhana, nane, kırmızıbiber, yağ, Yarım kilo kuru tarhana Yapılışı;Akşamdan ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|