![]() |
Sacher Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sacher TurtasıTurta Nasıl Yapılır - Turta Tarifi - Çikolatalı Turta - Krem Şantili Turta Avusturya'nın ünlü "d'Sachertorte"sini siz de evinizde yapabilirsiniz ![]() Kullanılacak malzeme: Hamuru için: 3/5 su bardağı un 3/5 su bardağı pudraşeker 150 gr tereyağı 6 yumurta 150 gr sütlü çikolata 1 tutam tuz ![]() Üzeri için: 100 gr sütlü çikolata 4/5 su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı şeftali marmelatı 2 yaprak jelatin 1 su bardağı krem şanti ![]() Yapılışı: Yuvarlak bir turta kalıbı tereyağıyla yağlanıp, üzerine un serpilir ![]() ![]() Çikolata tencereye rendelenir ve 2 çorba kaşığı su ilave edilerek çok hafif ateşte karıştırılarak eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir kâsede yumurta akları ile bir tutam tuz iyice çırpılarak köpük haline getirilir ve karıştırılmakta olan çikolatalı, malzemeye kaşık kaşık katılarak yedirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turtanın hemen soğumaması için, üzeri bir bezle örtülür ve dinlenmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turtanın üstündeki bez kaldırılır ve hazırlanan çikolatalı karışım sıcakken, turtanın üzerine azar azar dökülüp spatulayla her yanına iyice yayılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|