![]() |
Üzümlü Rulo Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Rulo ÇörekÜzümlü Rulo Çörek Tarifi - Üzümlü Rulo Çörek Nasıl Yapılır - Üzümlü Rulo Çörek MalzemeleriÜzümlü Rulo Çörek 15 gr taze (yaş) maya 60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker 1/4 su bardağı ılık süt 480 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı tarçın 125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 125 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm 60 gr (1/3 su bardağı) kuşüzümü Küçük bir kasede mayayı ufalayıp, bir çay kaşığı şeker ekleyerek, bir çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük kaseyi yıkayıp kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Kaseyi temiz ve nemli bir bezle örtüp, hamuru ılık ve cereyansız bir yerde 1,5 saat, bir kat kabarana kadar dinlendiriniz ![]() ![]() Hamuru kaseden alıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta 4 dakika yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınnıızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız ![]() Tepsiyi ılık ve cereyansız bir yerde 20 dakika, rulolar bir kat kabarana kadar bekletiniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırmdan alıp, ruloları 10 dakika ılıttıktan sonra servis ediniz ![]() Not: Üzümlü rulolar, tercihen sıcak olarak servis edilmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|