![]() |
Hamur Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur ÇeşitleriHamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır ![]() Yumuşak hamur hazırlama 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Sert hamurlar Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir ![]() ![]() Özleştirilerek yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyılarak hazırlanan hamurlar Bunların sertliği kulak memesi kadardır ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalandırarak yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirilerek hazırlanan hamurlar Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katmerli hamurlar Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|