Tereyağlı Taze Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Taze Bamya



Tereyağlı Taze Bamya Tarifi - Tereyağlı Taze Bamya Yapılışı - Tereyağlı Taze Bamya Nasıl Yapılır - Tereyağlı Taze Bamya Malzemeleri

150 gr bamya

1/2 soğan

1 limon

1/2 kaşık tereyağı

1/2 domates

4 bardak su


Bamyalar, baş tarafları bıçakla, usûlüne uygun şekilde, kesilip temizlendikten sonra bol suda yıkanır

Bir tencereye, bamyaları örtecek kadar su konur Suya yarım limon sıkılır Kaynadıktan sonra bamyalar tencereye boca edilir

15 dakika kaynadıktan sonra bamyalar alınır Bir kaba konur

Tenceredeki su dökülür Tencereye tereyağı konur Tereyağı hafif ateşte erirken bir soğan ayıklanıp temizlenir, yarısı ince ince kıyılarak tencereye konur Karıştırılır Yağla birlikte, rengi hafif sarılaşıncaya kadar kavrulur Üzerine yarım domates, rende ile, kabuğu ayrılarak konur Karıştırılır Üzerine, bamyaları tamamen örtecek kadar su konur Kaynadıktan sonra bamyalar tencereye atılır Üzerine yarım limonun daha suyu sıkılır 20 dakika kaynayıp piştikten sonra çıkarılır Suyu süzülerek tabağa konur, yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.