![]() |
Fırında Sülün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında SülünFırında Sülün Tarifi - Fırında Sülün Nasıl Yapılır - Fırında Sülün Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/4 kiloluk bir sülün, 50 gram margarin yağı, 1 dal biberiye otu, 1 limon, 1/4 bardak tavuk suyu veya et suyu, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Sülünün tüylerini yolup içini çıkardıktan ve tütsüledikten sonra bu av hayvanını bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() Pyrex bir kayık tabağa veya yayvan bir güvece margarin yağının yarısıyle dört çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() Sülünün her yanı kızarınca kabı olduğu gibi 190 dereceye göre kızdırılmış bir fırına sürmeli ve burada vakit vakit çevirerek, kaşıkla alınacak salçası üstüne dökülerek bu av kuşunu 45 dakika pişirmeli ![]() Sülün pişince kabı fırından çıkarmalı, üstündeki ipleri çıkarılacak sülünü bütün olarak veya parçalara bölerek sıcak bir yerde tutularak servis tabağına oturtmalı ![]() Pyrex kabın veya güvecin dibini kazırcasına çatalla karıştırırken salçaya yeteri kadar et suyu katmalı ![]() Salça koyu bir kıvama gelince bunu ateşten indirmeli, kalan margarin yağını ufak parçalar halinde içine atıp karıştırarak eritmeli ve sıcak sıcak sülünün üstüne döküp hemen servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|