Aşure Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure ÇorbasıAşure Çorbası Tarifi - Aşure Çorbası Nasıl Yapılır - Aşure Çorbası Malzemeleri Aşure Çorbası Keşkek, beyaz fasulye, nohut, bakla, üzüm, incit, şekerden oluşan malzemenin keşkeğinden başlanır Keşkeğin üzerine ılık su konularak haşlanır Suyu çekince ocaktan indirilir Şişmeye bırakılır Beyaz fasulye nohut, bakla ayrı kaplarda pişirilir Üzüm incir haşlanır, şişmeye bırakılan, keşkek ocağa konularak diğer malzemeler içine konur Gülsuyu da konularak hazırlanmış olan tabaklara alınır Üzerine ceviz içi veya fındık içi katılarak süslenir Bu yemek türünü tatlı listesine de almak mümkündür |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|