Karpuz corbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz corbasiMALZEME Yarım karpuz ![]() 2 kilo salatalık ![]() 1 yemek kasığı tuz ![]() 500 g kefir ![]() 2 dis sarmısak, 1 bağ dereotu, 10 nane yaprağı ![]() 1 yemek kasığı limon suyu ![]() 1 Karpuzu toplar halinde oyarak çıkartın Topları bir tabağa koyun, üzerine folyo örtün ve derin dondurucuda hafif dondurun![]() 2 Salatalıkları soyarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, küp halinde doğrayın, tuzu ilave edip püre haline getirin Kefiri karıştırın![]() 3 Sarmısağı soyarak ezin ve salatalık püresine karıştırın Dereotu ve naneyi yıkayarak kurulayın ve kıyın, çorbaya katın Tuzunu ve limon suyunu ayarlayın![]() 4 Karpuzun içini iyice kazıyın, topları içine koyun, çorbayı dökün İyice soğutulmuş olarak sunun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|