![]() |
Papatya Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papatya PastasıPapatya Pastası tarifi - pasta tarifleri - Papatya Pastası yapilisi ![]() Malzemeler • 1 ölçü altlık hamuru İçi: • 1 ½ bardak ceviz içi • ¾ bardak pudraşeker • 3 adet yumurta • 1 çay kaşığı vanilya Üstü için: • ¾ bardak kayısı marmelatı • 1 çay bardağı tuzsuz badem • 1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık Tarif Bir ölçü altlık hamurunu hazırlayın ![]() Hamuru 15 eşit parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() Çekilmiş ceviz, pudraşeker, vanilya ve 3 yumurtayı porselen bir kasede 15-20 dakika karıştırarak koyu krema haline getirin ![]() Tartölet kalıplarının içine önce ½ yemek kaşığı marmelat, sonra kalıpları dolduracak kadar ceviz içinden koyun ![]() ![]() ![]() Soğumaya yakın kalıpları ters çevirip tartöletleri çıkartın ![]() ![]() Bademlerin ve yeşil fıstıkların kabuklarını kaynar suya atıp çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|