![]() |
Hamur İşi Yiyecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşi Yiyeceklerhamur işleri hakkında - hamur yemekleri - yörelere göre hamur işleri - börekler Türk kültüründe hamur işi yiyeceklerin ayrı bir yeri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıda Anadolu’nun çeşitli yörelerinde en yaygın olan hamur işi yiyecekler belirtilmiştir ![]() ![]() Mantı Kazak ve Uygur Türklerinin bildirdiğine göre Orta Asya’da bu yemeğe “Mantı” denilir ![]() ![]() ![]() Samsa Uygur Türkleri, kuru poğaça biçimindeki bir hamur yemeğine “Samsa” derler ![]() ![]() ![]() ![]() Tutmaç Yumurtalı hamurdan yapılmış yufka, et, tereyağı ile yapılan bir yemektir ![]() Hıngel Erzurum yöresinde hamurun kare biçiminde kesilerek tepsiye konup üstüne yağ, acı biber, salça, yoğurt dökülerek yendiği bir tür mantıdır ![]() Haşıl Erzurum yöresinde unla yapılan bir yemek türüdür ![]() Makarna Türü Hamur İşleri Erişte ve makarnalar, hamurun kurutularak saklandığı hamur işi yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Börekler Hamur işi yiyecek türlerimizden en popüler olanlarından bir grup ise, böreklerdir ![]() ![]() a) Yağlı hamur börekleri: Talaş ve bohça börekleri bu türün örnekleridir ![]() b) Yufka börekleri: Tepsi, sigara, suböreği, gibi pek çok çeşitleri vardır ![]() ![]() ![]() c) Serpme hamur börekleri: Muska böreği, kol böreği gibi türleri var ![]() Böreklerin lezzeti, içine konan çeşitli malzemelerle zenginleştirilir ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|