![]() |
Alabama Usulü Ördek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabama Usulü ÖrdekAlabama Usulü Ördek Tarifi - Alabama Usulü Ördek Yapılışı - Av Yemekleri Kullanılacak malzeme (5 kişilik) : 2 kiloluk bir ördek, 25 gram rendelenmiş parmesan (veya kaşer) peyniri, 50 gram tereyağı, 15 gram kurutulmuş mantar, 1 yumurta, 2 sosis, 1 defne yaprağı, 1 bardak kadar süt, 2 dilim bayat ekmek, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar et suyu, tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Ördeğin tüylerini yolup içini çıkardıktan ve ince tüylerini tütsüledikten sonra bunu iki gün buz dolabında tutmalı ![]() ![]() ![]() Bunun içine suyu sıkılmış mantarlan ve kıyılmış ördek içlerini atmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karıştırarak bunları birbirlerine yedirdikten sonra gerekirse tuzlayıp biberlemeli ve bunlarla ördeğin içini doldurmalı ![]() ![]() Yağ ısınınca ördeği içine oturtmalı ve çevirerek dört bir yanını nar gibi kızartmalı ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|