![]() |
Hintbiberli Dil Balığı Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hintbiberli Dil Balığı FiletosuHintbiberli Dil Balığı Filetosu Hintbiberli Dil Balığı Filetosu Tarifi - Hintbiberli Dil Balığı Filetosu Yapılışı - Hintbiberli Dil Balığı Filetosu Nasıl Yapılır - Hintbiberli Dil Balığı Filetosu Malzemeleri 8 dilbalığı filetosu (uzunlamasına ikiye bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı balık suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 2 çorba kaşığı hintbiberi 1 çorba kaşığı unlu tereyağı Harcı: 250 gr mezit filetosu (kıyılmış) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 4 çorba kaşığı acı krema 2 çorba kaşığı taze ekmek içi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Dilbalığı filetolarını tezgaha koyup tuz ve karabiberle her yanlarını iyice ovarak bir kenara bırakınız ![]() Harcını hazırlamak için, orta boy bir kasede, mezit balığı, yumurta, 4 çorba kaşığı acı krema, ekmek içi ve tuzla biberin yarısını koyup, tahta kaşıkla malzemeyi iyice karıştırınız ![]() Bir bıçakla hazırladığınız balıklı içten alıp dilbalığı filetolarının üstüne ince bir tabaka sürdükten sonra, filetoları rulo biçimi sarıp, iple bağlayınız ![]() Ruloları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstüne balık suyunu dökdükten sonra orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Kabı fırından çıkarıp bir delikli kepçeyle balık rulolarını ısıtılmış servis tabağına alarak iplerini çıkarınız ![]() Kabı içindeki suyla orta ateşe koyup 5 dakika, suyunu biraz çekene kadar kaynatınız ![]() ![]() Unlu tereyağı azar azar katıp, sos biraz koyulaşmcaya kadar pişiriniz ![]() Kabı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki balıkların üstüne dökerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|