![]() |
Portakallı Tartolet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı TartoletTartolet Hamuru : 300 gr ![]() 1 adet yumurta 150 gr ![]() 150 gr ![]() 60 gr ![]() Portakallı iç: 1 portakalın suyu ve kabuğu 2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta 100 gr ![]() 15 gr ![]() 70 gr ![]() Yapılışı: 1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin ![]() ![]() 2- Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın ![]() 3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın ![]() 4- Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın ![]() ![]() 5- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın ![]() ![]() 6- Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ![]() ![]() 7- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin ![]() ![]() ![]() 8- İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|