![]() |
> Yürekli Güveç (4 Kişilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Yürekli Güveç (4 KişilikMALZEMELER 4 kuzu yüreği, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyağı 1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş 2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş 1/2 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş 1 büyük soğan, doğranmış 300 ml sıcak tavuk suyu 1 defne yaprağı Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası Yeşil veya kırmızı biber halkaları, süslemek için HAZIRLANIŞI Yürekleri kurulayıp 1 cm ![]() ![]() Margarini orta boy bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu, defne yaprağını, tuz ve biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() HAZIRLAMA: Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın ![]() BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?: Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir ![]() DONDURMA: Yürekleri tarifteki gibi pişirin ama normal un yerine daha koyu olması için mısır unu kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|