Balik pane

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik pane



Gereçler:
1 kg mezgit
½ su bardağı un
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
¼ kg tereyağ
3 adet yumurta 100 gr Galeta unu
Tuz
Karabiber
Maydanoz

Yapılışı:Balıkları alırken filetosunu çıkartın İyice yıkayıp kurumaya bırakın Filetoları tuz ve biberleyin Yumurtaları bir kapta çırpıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın Tuz ve biberlenmiş filetoları önce beyaz una, bilahare kaşarlı yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa bulayıp tava kızgınlaştırılmış tereyağına atın İki yanı koyu sarı bir renk alıncaya kadar kızartın

Servis Önerileriıcak servis yapın

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)ervis yaparken balıkların üzerine az miktarda ince doğranmış maydanoz serpebilir, fındık büyüklüğünde birer adet tereyağı parçası koyabilirsiniz

Tereyağını kızdırırken ateşe dikkat edin yağı yakabilirsiniz İsterseniz tereyağını bir miktar sıvı yağ ile karıştırabilirsiniz Yağ yanmayacağı gibi paneler daha hafif olur

Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Dil, karagöz, Trança (dilimlenmiş)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.