![]() |
Bir kaşığa 40 çeşit mantı sığdırdık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir kaşığa 40 çeşit mantı sığdırdıkTürkiye’den mantı türleri Tatar böreği (Artvin) Kastamonu mantısı Haluşka (Kastamonu) Boz mantı Katıklı mantı İçli mantı (Sivas) Mantı çorması (Gümüşhane) Cimcik (Kütahya) Hingel böreği (Erzincan) Azeri mantısı (Kars-Ardahan-Ağrı) Kaypak (Amasya) Etli ve tavuklu mantı Peynirli mantı Yoğurtlu mantı (Bartın) Sul mantı Yaprak mantı (Bayburt) Keşli, cevizli mantı (Bolu) Kulak (Giresun) Piruhi mantı (Karabük) Börek çorbası (Gaziantep) Mantı (Adana) Cimcik hamur aşı (İzmir) Pürahi (Trabzon) Nohut mantısı (Gaziantep) Orta Asya (Moğolistan, Tuva) buuz mantısı Malzemeler: 250 gr un, 100 ml su, 5 gram tuz Harç: 200 gr ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Un su tuz yoğrularak sert bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * (not) Rivayetlere göre bu yemek yılbaşında bir tabağa 10-15 tane gelecek kadar konup eve gelen konuklara ikram edilir, yenmediği takdirde ev sahibine saygısızlık kabul edilir ![]() Eski Rusya pelmeni mantısı Malzemeler: Hamur: 250 gr un, 100 ml su, 5 gr tuz ![]() ![]() Yapılışı: un, su, tuz yoğrularak hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|