|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
İÇecekler, Şerbet, Şurup, komposto, kompostolar, tarifi |
![]() |
İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR - İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTO Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR - İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTO TarifiİÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR BOZA Malzemeler : 3 bardak Bulgur 2 kahve Fincanı Pirinç 3 bardak Toz Şeker 1 bardak eski Boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde Maya Hazırlanışı : Bulgurlar akşamdan bol su ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() Bu karışım hafif ateşe konulur ![]() ![]() ![]() Bir yerde ılınmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu karışımın ağız kapatılarak, 20-25 º C 'lik bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir ![]() ![]() ![]() Soğuk Servis Yapılır ![]() ![]() BUZLU ÇAY (ICE TEA) Malzemeler : (1 bardak için) ½ su bardağı Demli Çay 2 yemek kaşığı Limon Suyu Tozşeker Buz Defne Yaprağı Hazırlanışı : Büyük bir kokteyl bardağının yarısına kadar çayı doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilerseniz ice tea'yi limon suyu katmak yerine saf şeftali ya da limon suyu katarak da hazırlayabilirsiniz ![]() Süslemesi Greyfurt süslemesi için 1 adet greyfurdun altından ve üstünden dilim kesip, yuvarlak bir şekil elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() LOHUSA ŞERBETİ Malzemeler : ½ Kg Lohusa Şekeri 5 su bardağı Toz Şeker 15 adet Karanfil 3-4 Kabuk Tarçın 15-20 bardak Su Hazırlanışı : Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur ![]() ![]() Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır ![]() ![]() Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir ![]() Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir ![]() ![]() ![]() LİMONATA Malzemeler : (6 bardak için) 1/2 kahve fincanı Limon Suyu 6 yemek kaşığı Toz Şeker 6 bardak Su Hazırlanışı : 6 bardak su içinde, tozşeker eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk servis yapılır ![]() Biraz daha farklı bir çeşni istenirse, yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda tozşekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir ![]() ![]() ZENCEFİLLİ LİMONATA Malzemeler : (5-6 bardak için) 5 adet Limon Kabuğu 4-5 dal Taze Nane 1 yemek kaşığı Bal (isteğe göre arttırılabilir) 5 adet Limonun Suyu 1 silme çay kaşığı Zencefil 5 su bardağı Su Hazırlanışı : Limon kabuklarını, naneleri ve balı blender’den geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk Servis Sunulur ![]() ![]() ARMUT HOŞAFI Malzemeler : (4-6 kişi için) ½ Kg Armut 3 su bardağı Elma Suyu 1 yemek kaşığı Limon Suyu 1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 4 yemek kaşığı Toz Şeker 2 tatlı kaşığı Nişasta 100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü 100 gr Kuru Üzüm 50 gr kıyılmış Badem 1 adet Çubuk Tarçın 4 adet karanfil Hazırlanışı : Armutları soyup ince ince dilimleyin ![]() ![]() Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin ![]() ![]() Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|