Elmalı Baklava Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Baklava Tarifi



Malzemeler


300 gr Un

2 ad Elma

200 gr Nişasta

1 ad Limon

300 gr Tereyağı,

1 tatlı kaşığı Tarçın

1 tatlı kaşığı Yeşil fıstık (çekilmiş)

1 ad Yumurta

1 su bardağı Süt

Şurubu : 1 kg Su,1 kg Şeker, 1/2Limon (birlikte kaynatılır)

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Un mermere elenip, ortası havuz gibi açılıp, içine tuz, yumurta, süt ile yoğrularak 30 dk dinlendirilir Dinlenen hamur iyice yoğurulup yuvarlak şeklinde 6 parçaya bölünür ve tekrar 30 dk dinlenmeye bırakılır Daha sonra nişasta ile incecik açılır Önceden yağlanmış tepsiye yufkaların yarısı döşenir Rendelenmiş elmalar, suyu sıkılarak yufkaların üzerine yayılır ve üzerine tarçın serpilir Kalan yufkalar da üzerine döşenerek baklava şeklinde kesilir Eritilmiş tereyağı üzerine dökülüp orta ateşte fırında 45 dk pişirilir Fırından çıktıktan sonra yağı süzdürülüp hazırlanan şurubu sıcak şekilde üzerine dökülüp, soğuyunca servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.