![]() |
Turşu Kurmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Kurmanın Püf Noktaları2 adet 5 litrelik kavanoz (ben plastik kullandım) 2 kilo acur 2 kilo havuç 2 kilo yeşil domates 1 küçük boy lahana 4 baş sarımsak Salamuralık tuz diğer adıyla sanayi tipi tuz 4 su bardağı sirke İsteğe göre dereotu 2-3 avuç süs biberi Test için 1 adet çiğ yumurta Yapılışı: - 5 litrelik kavanozlardan birinin içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke eklenir ve tuz üzerine kavanozun üzerini dolduracak kadar su doldurulur ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır ![]() - Acurlar boyuna ve enine isteğe göre doğranır, havuçlar soyulur ve dilimlenir, domatesler isteğe göre kürdan yardımı ile delinir ya da dörde bölünür, lahanalar iri parçalara halinde doğranır ![]() ![]() - Sırasıyla domates, lahana, havuç, acur, süs biberi, dereotu şeklinde yerleştirilir ![]() ![]() - Üzerine boşluk kalmayacak şekilde su doldurulur ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ![]() - İkinci kavanoza da aynı işlem yapılır kalan su az gelirse başka bir kapta tuz, sirke, su karıştırılarak üzerine eklenir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|