![]() |
Soslu Şinitzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu ŞinitzelMalzemeler: 1 kg tavuk şinitzel ( siz kişi sayısına göre daha az yada fazla yapabilirsiniz ![]() 1 paket çıtır pane harcı 1 paket galete unu (250 gr) 1 adet yumurta yarım çay bardağı soda 2-3 yemek kaşığı süt 1 kase un Sosu için: 8 – 10 adet sivri biber 5 adet çarliston biber 5 adet domates 4 diş sarımsak kekik,pul biber,karabiber,tuz 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı kadar su (daha azda olabilir gerektiği kadar) Yarım çay bardağı sıvıyağ Üzeri için: Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Öncelikle tavukları yıkayıp süzgece alın suyu süzülsün ![]() Genişçe bir kaba yumurtayı kırın,süt,soda ve bir fiske tuz ilave edip çırpın ![]() Pane harcı ve galete ununuda geniş bir kaba alıp ,biraz tuz ilave edip harmanlayın ![]() Unuda geniş bir tabağa koyun ![]() Pane için,tavukların her birini önce una,sonra yumurtaya batırın,sonrada galete unlu karışımla her tarafını elinizle bastıra bastıra güzelce bulayın ![]() Kızgın sıvıyağda, orta ateşte iki tarafınıda güzelce kızartıp fırına vereceğiniz kaba alın ![]() ![]() Sosun hazırlanışı: Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın ![]() ![]() Biberler ölüp biraz kızarınca,kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edin ![]() ![]() Salçayı ve baharatlarını ilave edin, 1 çay bardağına yakın sıcak suyuda ekleyin kapağını kapatıp ,10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() Sosu tavukların üzerine pay edin,üzerlerine kaşar peynirini koyup peynir eriyip biraz kızarana kadar,200 derecede fırınlayın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|