![]() |
Simit Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simit YapımıSimit Yapımı Simit Yapımı Malzemeler Bu ölçülerden 5 adet simit çıkıyor ![]() ![]() 1,5 çay bardağı ılık su (200 ml) 1,5 çorba kaşığı kuru toz maya (yaş maya kullanacaksanız, bir paket, 42 ![]() ![]() 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (150 ml) 3 su bardağı un (375 gr ![]() 1-2 tutam tuz 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mahlep Bol miktarda susam (simitlerin her yanını susamla kaplamak için birkaç küçük paket susam kullandım ben ![]() Bir çay bardağı su + 1,5 çorba kaşığı pekmez Yapılışı Öncelikle 1,5 çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın, kabarması için biraz bekleyin ![]() Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın ![]() ![]() Mayalı suyu ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kapta 1 çay bardağı su ve 1,5 çorba kaşığı pekmezi karıştırın, susamları da geniş ve düz bir tabağa alın ![]() Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ![]() Hamurun mayalanma süresi bitince hamuru tezgaha alıp çok az un ilavesiyle hafifçe yoğurun ve yapışkanlığını alın ![]() Hamuru beş eşit parçaya ayırıp her birini top haline getirin ![]() Topları teker teker elinize alıp resimdeki gibi parmaklarınızla ortasına bir delik açın ve hamuru parmaklarınız etrafında hafifçe döndürerek deliği genişletin ![]() ![]() ![]() Simiti şeklini bozmamaya dikkat ederek susam dolu tabakta her tarafı iyice susama bulanana kadar çevirin ve yağlanmış tepsiye alın ![]() ![]() Tepsinizin büyüklüğüne göre 5 adet simit 1 tepsiye sığmayabilir, ben 3 + 2 şeklinde 2 seferde pişirdim ![]() ![]() Simitleri önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında susamlar altın sarısı renk alana ve hamur kızarana kadar pişirin ![]() Not: Kullandığımız süt nedeniyle bu tarifle elde ettiğiniz simitler pastane simidi kıvamı ve lezzetinde olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lezzet ve görüntü olarak dışarıdan satın aldığınız simitleri aratmayacak simitleriniz kahvaltı için hazır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|