|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alerjileri, çocuklarda, gıda, hakkında |
![]() |
Çocuklarda Gıda Alerjileri - Gıda Alerjileri Hakkında... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklarda Gıda Alerjileri - Gıda Alerjileri Hakkında...Gıda allerjileri genellikle çocukluk çağında görülmeye başlanan bir rahatsızlıktır, burunda tıkanıklık, deri döküntüleri, bulantı, kusma, karın ağrısı, kızarıklık, ishal, nefes darlığı, öksürük, genel halsizliğe neden olabilir ![]() ![]() Görülme sıklığı çocuklarda %2, erişkinlerde %1,5–2 arasındadır ![]() ![]() ![]() Alerjiye en sık neden olan besinler; süt, yumurta, yer fıstığı, mısır, soya, muz, çilek, buğday, fındık, ceviz, balık ve kabuklu deniz ürünleridir ![]() Alerjiyi tanımlamak özellikle çocuklarda kolay olmamaktadır, deri testleri veya eliminasyon diyeti yani alerjiye neden olabileceği düşünülen yiyeceklerin diyetten çıkarılması ve zamanla tekrar diyetlerine eklenerek vücudun tepki verip vermediğinin kontrol edilmesi gerekebilir ![]() ![]() Alerjiyi ortadan kaldıracak bir tedavi yöntemi yoktur fakat alerjik hastaların bir kısmı özellikle süt ve yumurta alerjisinde 3 yaşından sonra alerji yapan gıdaları tüketebilir hale gelebilmektedirler ![]() ![]() ![]() Bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini sağlamakta ileride oluşabilecek gıda alerjilerinden korumasında bir yoldur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar genellikle inek sütüne karşı alerjik reaksiyon gösterirler ![]() ![]() ![]() Eğer çocuğunuz belirli yiyecekleri tükettikten sonra belirli semptomlar oluşuyorsa o yiyecekleri diyetinden kaldırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dyt ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|