![]() |
Az yediğimiz en faydalı 11 besin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Az yediğimiz en faydalı 11 besin...Az yediğimiz en faydalı 11 besin ![]() ![]() ![]() Az yediğimiz en faydalı 11 besin Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden, insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle: 1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle, tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı ![]() ![]() 3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor ![]() ![]() ![]() 4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı ![]() ![]() 5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler ![]() ![]() 6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu ![]() 7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir ![]() ![]() ![]() 8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil ![]() ![]() ![]() 10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken, yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor ![]() ![]() ![]() 11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|