|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| 1950lerde, amaç, geliştirildi, grubu, gıda, kavramı, temel |
Dört Temel Gıda Grubu 1950'lerde dört temel gıda grubu kavramı geliştirildi. Amaç in |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dört Temel Gıda Grubu 1950'lerde dört temel gıda grubu kavramı geliştirildi. Amaç inDört Temel Gıda Grubu 1950'lerde dört temel gıda grubu kavramı geliştirildi Amaç insanlara dengeli, sağlıklı bir diyetin temelini oluşturmak için uygun türleri ve miktarları seçmelerine yardımcı olmaktı Bu gruplar şunlardır:· Süt ve süt ürünleri · Et, balık ve kümes hayvanları · Sebze ve meyvelar · Tahıllar (ekmek ve hububat gibi) Kalori tüketimini arttırmak isteyen insanlar için beşinci bir grup da vardır Bu grup yağlar, şekerler ve alkolden oluşur![]() Yiyeceklerinizi bu dört temel gruptan seçerseniz ve tavsiye edilen günlük miktarlarda alırsanız, dengeli, sağlıklı bir diyete ulaşırsınız
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|