06-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil nedir, Baklagil çeşitleri, Baklagiller hakkında bilgi, BAklagil türleri
Baklagil nedir, Baklagil çeşitleri, Baklagiller hakkında bilgi, BAklagil türleri
Fasulye: protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukça zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazia-laşır Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır
Nohut: Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göre artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır
Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir
Bakla : Bileşiminde "fazla'miktarda protein fosfor v s bulunan bir baklagildir Çeşitli şekillerde kullanılır
Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir Yemek, garnitür v s olarak kullanılır
Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bölgelerde çok kullanılır
|
|
|