Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, çiçeğinin, faydaları, unutma, yararları

Unutma beni Çiçeği,Unutma beni Çiçeği yararları,Unutma beni Çiçeğinin Faydaları

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ballı baba ailesinden, küçük yapraklı, çok güzel bir kır bitkisidir Buna Mercan köşk, Mercengüş, Merzengüş, Aşkotu, Keklikotu ve Güveyotu?da denilmektedir

İlkbaharda dallarının ucunda demetler halinde küçük pembe çiçekler açar Dal uçları ve çiçek demetlerinin damıtılması ile elde edilen bu yağ, kozmatik sanayiinde yaygın olarak kullanılır Şifası çiçeklerindedir

Yararları

Sinirlilik hali, sinirsel öksürükler, hava yutma, yarım başağrısı ve adet düzensizliklerinde; Bu bitkinin 40 gram çiçeği litre suda haşlanır

Elde dilen çay yemeklerden sonra birer çay bardağı içilirse kısa zamanda şifasını gösterir Unutma beni Çiçeği,Unutma beni Çiçeği yararları,Unutma beni Çiçeğinin Faydaları

Ballı baba ailesinden, küçük yapraklı, çok güzel bir kır bitkisidir Buna Mercan köşk, Mercengüş, Merzengüş, Aşkotu, Keklikotu ve Güveyotu?da denilmektedir

İlkbaharda dallarının ucunda demetler halinde küçük pembe çiçekler açar Dal uçları ve çiçek demetlerinin damıtılması ile elde edilen bu yağ, kozmatik sanayiinde yaygın olarak kullanılır Şifası çiçeklerindedir

Yararları

Sinirlilik hali, sinirsel öksürükler, hava yutma, yarım başağrısı ve adet düzensizliklerinde; Bu bitkinin 40 gram çiçeği litre suda haşlanır

Elde dilen çay yemeklerden sonra birer çay bardağı içilirse kısa zamanda şifasını gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com