|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağız, akıntısı, akıntısının, olur, sebepleri |
![]() |
Ağız akıntısı neden olur Ağız akıntısının sebepleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız akıntısı neden olur Ağız akıntısının sebepleriAğız akıntısı neden olur Ağız akıntısının sebepleri Diş rahatsızlıkları : Dişlerinizin etrafındaki diş eti kenarı ve diş eti içinde diş taşı varsa periodontitis dediğimiz diş eti ve dişi saran destek dokular (dişi çene kemiğine bağlayan lifler, altta dişi saran çene kemiği) iltihaplanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıl kurdu yada parazitler Reflü ğız akıntısı yapan nedenlerden biriside refludur ![]() Reflüde tedavisinin en önemli basamaklarından biri de diyettir ![]() Diyette protein içeriği arttırılırken yağ içeriğinin azaltılması beklenir ![]() ![]() İki saatte bir olacak şekilde diyet düzenlenmeli ve bunu sağlayabilmek için iş yerinde, arabada, çantada kolay taşınacak besinler bulundurulmalıdır ![]() ![]() ![]() Sıvılar çok soğuk veya çok sıcak olmamalı ve bir kere de hızlıca tüketmek yerine yudum yudum yavaşca içilmelidir ![]() Mide asidinin uyarılmasını önlemek için acılı baharatlar, domates, portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi turunçgiller ve onların suları, karbonatlı içecekler (gazoz, kola vs ![]() ![]() ![]() Alkol, özofagus irritasyonuna neden olduğu ve mide asidini arttırdığı için mutlaka kısıtlanmalıdır ![]() ![]() Yağda kızartmalar, yağlı etler, mayonez ve soslar, kaymak, krema gibi aşırı yağlı yiyecekler ile yağda kızartmalar, açma, poğaça, yağlı börekler reflü şikayetlerini arttırır ![]() ![]() ![]() ![]() Yemekleri pişirme şekli de önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Reflüyü provoke eden faktörlerden biride şişmanlıktır ![]() ![]() Dar giysiler ve sıkı kemerler şikayetleri arttırdığı için önerilmez ![]() ![]() ![]() ![]() benim size önerim ; bizzat bir gastroenteroloji uzmanına muayene olarak gerekli tetkikleri ve tedavinizi yaptırmanız olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|