İçim Öyle Bir Yanıyor ki; Çok ''Üşüyorum!'' |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçim Öyle Bir Yanıyor ki; Çok ''Üşüyorum!''İçim öyle bir yanıyor ki; çok üşüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mart böyledir,bilmezsiniz ![]() Üşütür,çok üşütür insanı![]() ![]() Donduracak kadar çok üşütür! ![]() ![]() ![]() Martla fazla hemhal olmayanlarınız bilmez, hissettirdiği soğuktan çok daha öte bir soğuk/luk saklar Mart ![]() ![]() Bugün de bir haber yok ![]() …Bir yaşam belirtisi almak git gide zorlaşıyor,zorlaşıyor ya; ümit işte!… ![]() ![]() İnadına ve ille de ümit… İlla ki ümit…… Her şeye ve hiçbir şeye rağmen ümit yine de! Yürekler bin bir ümitle bekleşirken, artık dönüşü imkansız bir gidişe mi takıldı ümitlerimiz ? Bilmiyorum! … Bilmiyoruz!![]() ![]() ![]() Bilmiyorlar!![]() ![]() ![]() ![]() Bilmediklerinden susuyorlar,bilmediğimizden susuyoruz işte! ![]() ![]() ![]() Herkes,derin bir sessizlik içinde şimdi Şimdi dudaklarda mühür,yüreklerde KAR!,ve yağmur gözlerde… Ve her yanı kaplarcasına yayılmış bir gri sis!![]() ![]() ![]() ![]() Ve ses ülkemde; ‘üşüyorum!’…![]() ![]() Üşümekle kalmıyorsun bu defa… Sensiz kalma korkusu var ya bir de,üşütmediği kimseyi bırakmıyor…![]() ![]() Martla bir oluyorsun… Mart da,bir başka(yerde mi) oluyorsun ?!![]() ![]() ![]() ![]() ''Güvercinler ülkesinde'' misin şimdi ? ![]() ![]() ![]() Bir ''çeşme başında uzan''maktasın yoksa,biz bilmiyoruz ?! Dualarımız artık seni bizim alemimize taşımaya yetmez mi? Bi haber ver, bihabersizlikten kahrolmuş yanlarımıza yetişen ![]() ![]() ![]() Mart da gitmessin değil mi o başka diyara ? Nisan da daha bir ''zikre dal''ar ''her şey'', sen de bilirsin değil mi?Mart ne yarpuz büyütür,ne nane yetiştirir ![]() ![]() Koyaklarında kekik de yoktur onun![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve dağlar,dağlar yine sitemlere mi maruz kalacak dersin?![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi herkes dağlara söylenmekte,dağlar yine,yeni şarkılara ilham verecek ![]() ![]() ![]() Bilmiyorlar,dağlar kadar suçludur yılın şu 3 ayı!![]() ![]() ![]() ![]() Mart öyle masum değildir,bilmezsiniz… ![]() İçimi yakan ilk ölüm soğukluğu Mart da gelmişti… ![]() Amcamın vefat ettiğini henüz öğrenmeyen dedem ve babaannemin,artık kabulü imkansız bir duaya ‘amin’ deyişleri geliyor gözümün önüne…![]() Bu göz önündelik beni daha da üşütüyor! ![]() ![]() ![]() Dünden beri gözümün önüne gelen bir başka şeyi hatırlıyorum ürpertiyle; beyazlar içinde uyuyan,yüzünü buzdan bir nur örtmüş Sarıkamış şehitleri!![]() ![]() ![]() Neden gözümün önünden gitmiyorlar bilmiyorum… Korkuyorum,çok korkuyorum… Şu an edilen duaların size,sıhhat değil;rahmet vesilesi olma ihtimalinin korkusuyla yüzleşiyorum… ! İlk kez, hislerimde yanılmış olmak istiyorum…İçimdeki hislerle yüzleşmekten korktuğu için düşüncelerime takılı kalan, o soruyla titriyorum: -Donarak ölen insanlar şehitlik mertebesine ulaşır mı anne ? Elife Katre 26/27 MART ! |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|