![]() |
Kinoa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kinoa![]() Kinoa, İnkalar tarafından 7 bin yıl önce yetiştirilen bir tahıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() New York'un yeni beslenme trendi olarak gösterilen ve ünü Türkiye'ye kadar gelen 'kinoa' (quinoa), Türkiye'de bulunmayan mucizevi bir tahıl türü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZENGİN PROTEİN İÇERİYOR NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ? Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜKETİMİ GİDEREK ARTACAK Kinoa, elzem amino asitleri içeren harika bir protein kaynağıdır ![]() ![]() Son üç yıldır Amerika'da büyük rağbet gören ve sağlık mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ülkelerden ABD'ye bol miktarda ithal ediliyor ![]() ![]() Özellikle veganlar günde bir öğün, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler ![]() ![]() Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların içine eklenerek tüketilebilir ![]() ![]() HER GÜN KİNOA YİYİN Kinoa, ilk denememden sonra mutfağımda yerini aldı ![]() ![]() Çok baskın bir tadı ve kokusu olmadığı için çeşitli tariflerde kullanmak mümkün ![]() Hiç şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum ![]() Et kadar proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip ![]() Üstelik kolestrol içermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu için bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıl ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|