![]() |
Plakalarımız ve Biz |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Plakalarımız ve BizMerhaba sevgili dostlarım ![]() ![]() ![]() Hadi bari, ben de gazetede yer aldığı şekilde başlayayım ![]() ![]() ![]() "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'deki araç plâkalarında siyasi partilerden en çok AK Parti'nin kısaltması kullanılıyor ![]() Üzerinde CHP yazan 384, MHP yazan 282 plâka var ![]() ![]() ![]() Bunlara hayatım boyunca hiç dikkat etmedim, hiç özel plâka almadım, ama bazı plâkalar da denk gelmedi değil ![]() Birisi özel kırmızı bir plâka idi ve üzerinde "Kültür" yazıyordu ![]() ![]() ![]() Bir önceki aracımın plâkası ise "AK" idi ![]() ![]() ![]() Yani benim bu işlere merakım yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuma-yazmaya pek meraklı değiliz, fakat araba üzerine envai çeşit yazılar yazmaya bayılıyoruz ![]() "Minibüs/kamyon edebiyatı" bu meraktan doğdu ![]() Bu yüzden bazen komik görüntülere de şahit oldum ![]() Meselâ arka camında "Huzur İslâmda" yazan bir otomobilde kıyasıya kavga eden çiftler gördüm ![]() ![]() ![]() Yine arka camında, "İzindeyiz Atatürk" yazılı bir otomobil elektrik direğine bindirdi ![]() Tabii ideolojik olmayan yazılar da var ![]() ![]() ![]() "Sollarsan sollarım ![]() ![]() ![]() "Sinyalsiz sollama, evine kara haber yollama ![]() ![]() ![]() "Bas gaza ![]() ![]() ![]() "Babam sağ olsun" gibi sloganlar bunlar arasında ![]() Yaşlıca sürücülerin arabasında: "Baba yorgun, sen geç ![]() ![]() ![]() Filozofik: "Ben bi düşüneyim ![]() ![]() ![]() "Beni bir tek sen anladın, sen de yanlış anladın ![]() ![]() ![]() Umutsuz: "Beni sevme, sevdiğimi bil yeter ![]() ![]() ![]() Tedbirsiz: "Allah korusun ![]() ![]() ![]() Uyarıcı: "Akıllı ol evlat ![]() ![]() ![]() "Rahmetli de sollardı ![]() ![]() ![]() "Eğer bu yazıyı okuyabiliyorsan, çok yaklaşmışsın demektir ![]() ![]() ![]() Fedakâr: "Eğer kalbinde yer yoksa güzelim, fark etmez, ben ayakta da giderim ![]() ![]() ![]() Tercihli: "Ela gözlümün nazına, hastayım Ford'un ara gazına ![]() ![]() ![]() Hızlı: "İstanbul Ankara 4 saat, sana sevgim 24 saat ![]() ![]() ![]() Yakınmalı: "İstedim vermediler, sen şoförsün dediler ![]() ![]() ![]() Romantik: "Karayollarında değil, kollarında öleyim ![]() ![]() ![]() Kaderci: "Kısmetse dönerim ![]() ![]() ![]() Marka tutkunu mü'min: "Mazda, huzur namazda ![]() ![]() ![]() Emekçi: "Miras değil alın teri ![]() ![]() ![]() Korunmacı: "Nazar etme ne olur, çalış senin de olur ![]() ![]() ![]() Ceza korkusu: "Radar mahkumu ![]() ![]() ![]() Savaşçı: "Rampada yavaş, düzlükte savaş ![]() ![]() ![]() Âşık: "Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım ![]() ![]() ![]() Asker: "Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim ![]() ![]() ![]() Şair: "Vur kalbime hançeri, yüreğim parçalansın; fazla derine inme, çünkü orda sen varsın ![]() ![]() ![]() Çapkın: "Yollar gidişime, kızlar duruşuma hasta ![]() ![]() ![]() Minnetsiz: "Sevene can feda, sevmeyene elveda ![]() ![]() ![]() Kim demiş "Edebiyat ürünümüz az" diye? Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|